View Single Post
Old 13.10.2009, 18:37   #4 (permalink)
foxthemad
foxthemad's Avatar
Overclocked Moderator
foxthemad is a splendid one to beholdfoxthemad is a splendid one to behold

III. SPECIFICATII SI SOFTWARE

Principalele lucruri ar fi:

- Frames per second: 12.000

- Inches per second: 150+
- Megapixels per second: 10.8
- Counts per inch: 100 - 5.001 (one CPI Steps)
- Max. Acceleration: 30 G - Sensor data path: True 16 bit
- Lift distance: ~1mm (auto-adjusting)

- Buttons: 8 - Cord: 2 m cu sleeving
- Polling: 125 - 1000 Hz (1Hz increments)
- Conector USB aurit
- CPI high/low indicator
- SteelSeries FreeMove Technology
- SteelSeries ExactSens Technology

- SteelSeries ExactRate Technology
- SteelSeries ExactAim Technology

Observati denumirea celor de la SteelSeries, CPI in loc de DPI. Explicatia lor fiind aceasta:

"DPI is an expression from the printing world and has nothing to do with mouse movement. DPI is meant to describe that for one inch of distance you move your mouse on any surface, the equivalent number of counts are sent to the PC - resulting in movement on your screen. CPI is the correct term for this as it actually is consistent with what you seek to describe with the abbreviation.
"

Ati observat in specifatii niste denumiri noi si aparent ciudate. Ei bine astea sunt cele care il separa pe XAI de un alt mouse. Eu trebuie sa recunosc cam am fost putin pierdut in spatiu pana am retinut exact ce face fiecare, pentru a putea configura profilul asa cum doream. O sa explic in cateva cuvinte ce face fiecare:

-
Free Move – Orice mouse are in mod obisnuit capacitatea de a corecta putin traseul cursorului, pentru a trage de exemplu o linie cat mai dreapta. Lucru care nu prea ajuta un gamer care are tinta pe capatana adversarului. Free Move, te lasa sa setezi cat de mult vrei ca traseul cursorului sa fie corectat.
-
Exact Sens – Este o denumire mai de efect a CPI-ului (Counts per Inch). Valorile sunt cuprinse intre 100 si 5001.
-
Exact Rate – Report Rate sau Polling Rate care cu totii stim ca este rata de transfer intre mouse si PC.
-
Exact Aim – Mouse-ul face fel de fel de predictii si calcule in functie de datele pe care sensorul le primeste de pe suprafata folosita. In cazul in care se foloseste un pad care nu este dedicate gaming-ului este indicat ca valoare acestei setari sa fie mai mare, pentru a ajuta la precizie.
-
Exact Accell – Acceleratia pe axa orizontala.

Ce il face unic este softul care se regaseste direct in el. Pe burtica, sub senzor veti observa un ecran dreptunghiular. In meniu se intra printr-o apasare prelungita a butonului de CPI aflat dupa led. Se pot configura 5 profile, avand posibilitatea de a schimba setarile pentru optiunile mai sus mentionate.

Un alt lucru foarte bun este ca aceste setari se pot schimba cu valori de 1. CPI-ul de exemplu poate avea orice valoare intre 100 si 5040. Din cate stiu si eu acest lucru nu este posibil la alt mouse, cel putin pana acum.

De ce sunt asa incantat de modul asta de configurare? Pentru ca poti muta mouse-ul de la un PC la altul, fara a necesita vreun soft instalat, sau a fi necesar sa iti refaci profilele. Un mod personal de a descrie mouse-ul este: “Plug in, Select Profile and Start shooting”
Mai jos aveti si un filmulet cu prezentarea meniului.
Melodia este creatia proprie Sper sa va placa.

Acum sa vorbesc putin si de partea negativa. In manual este specificat sa intri frumusel pe site sa dai jos ultima versiune a softului. Fac totul ca la carte si cand ajung in sectiunea de Download, spre stupoarea mea era trecut numai Kinzu.

Fara soft ne putem lua adio de la folositoarele macro-uri, cu care SteelSeries se lauda ca pot fi configurate 10, sau eu stiu ce alte functii suplimentare se pot gasi acolo.
Sper sa remedieze problema cat de curand, altfel cred ca vor avea multa carne in frigider.

Last edited by foxthemad : 14.10.2009 at 10:01.
foxthemad is offline  
Ti-a fost util acest mesaj? Rasplateste-l pe autor prin folosirea codului de voucher 0XL1D5N6 in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%!
Reply With Quote Top